Отговорността е много сложна категория в човешките отношения. Отговорността към поколенията

...
Отговорността е много сложна категория в човешките отношения. Отговорността към поколенията
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС се грижи за следващите поколения

Отговорността е доста комплицирана категория в човешките връзки. 

Отговорността към поколенията е обща отговорност. Първата отговорност на поколението е да сътвори последващо потомство, да го възпита и изучи.  А  другото има отговорност да се развива и да почита предходното потомство, да го гледа. Това съобщи зам.-председателят на 48-ото Народно събрание Йордан Цонев по време на националната среща на дамите деятели на Движение за права и свободи „ Перспективи за бъдещето: Отговорност ”, която се организира през уикенда във Велико Търново. Организатор на събитието бе водачът на европейските либерали Илхан Кючюк.
 Семинар11
Отговорност към поколенията бе тематиката, по която преподавател бе Йордан Цонев.

Да основава материалните богатства е отговорност на всяко потомство, сподели още зам.-председателят на Движение за права и свободи. И с болежка добави, че през днешния ден духовното не се смята за дълг, има по-малка цена.

Най-висшата отговорност е да предадем вярата в идващото потомство, безапелационен бе Цонев.

В политиката младостта не е мотив за смяна  на поколенията, трябват и други причини. Само ЕГН- то като мотив е извънредно незадоволително, акцентира Йордан Цонев. И съобщи: „ Ние сме партията, която се грижи за идващите генерации, образова ги, предава им опита си ”.

ЕГН-то не е задоволително съображение, с цел да вземеш властта на първа линия, сподели още Йордан Цонев. И добави, че базовите умения и познания би трябвало да се получават преди някой да отиде на най-високото място.

Д-р Нигяр Джефер, член на ЦОБ на Движение за права и свободи, показа ролята и значимостта на женските сдружения, както и другите акции и начинания, които те са организирали. Част от тях са безплатните профилактични прегледи в дребните обитаеми места, в които липсват лекари. А също по този начин и разнообразни начинания, свързани с културния продан. 

Д-р Джафер посочи ролята на жените като просветители.

Дами, вие сте тези, които би трябвало да играете ролята на просветители. Силата е в нас, от време на време и решенията, само че отговорността постоянно е наша, безапелационна бе доктор Нигяр Джафер.
 Семинар6
Движение за права и свободи се потвърди като съвременна демократична партия, ние сме поръчител на етническия мир и правата и свободите на индивида, акцентира Емел Етем, член на ЦОБ на Движение за права и свободи с сектор просвета и обичаи, женски сдружения и профсъюзи.

Нашата идея за правата и свободите на човек е безконечна,каза Етем. И добави, че един народ, който няма памет за предишното, е жертван да го изживее още веднъж.

Достойнството на човек е постоянно, до момента в който човек е жив! Всички сме равни, това го написа в Конституцията на България! Нашата задача е градивна, сподели още Емел Етем.

Жените са моторът и двигателят на Движение за права и свободи, безапелационна бе Емел Етем. И съобщи: „ Движение за права и свободи постоянно е подхождало с национална отговорност, постоянно е поставяло България преди всичко, тъй като това е отговорността пред народ и страна, съобщи Етем.

Само една жена може да изведе света в вярната посока, съобщи евродепутатът Атидже Алиева-Вели.

Равенство сред половете към момента не е реализирано. 2020 година дамите получават 16% по ниска заплата от мъжете за една и съща работа. Представителството на дамите е доста едва, единствено 8 % в огромните частни компании са дами, сподели Вели, чиято тематика бе „ Отговорността на дамите – политиката на Европейски Съюз ”.

Европейски Съюз се пробва да бъде водач в равното посланичество. Ако желаеме да имаме равни права, би трябвало да имаме вяра в това и да работим като Движение за права и свободи, сподели още Атидже Вели.

Дебатът за отговорността на медиите би трябвало да бъде огромен. А той е някак неизвестен, сподели пиар специалистът Велислава Кръстева. Тя бе преподавател по тематиката „ Отговорност на медиите ”.
 Семинар13
От дебата за отговорността на медиите не трябва да бъдат изключвани освен политиците, а и другите структури от гражданското общество, акцентира Кръстева.

Ние сме единствената партия, която се осмели да каже “царят е гол ”, говорейки за медиите –бухалки на Иво Прокопиев, изпълняващи поръчки, надалеч от професионалните стандарти на високата публицистика, безапелационна бе Велислава Кръстева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР